Schommel van Stipe NOF

DAMWALD – De onlangs vernieuwde speeltuin aan de Lytse Loane in Damwâld kreeg donderdagmiddag uit handen van Stichting Stipe NOF een vogelnestschommel overhandigd. Het bestuur van Klautertún Loanefertier schreef het fonds aan met het verzoek tot een bijdrage voor de vogelnestschommel, speciaal voor gebruik door mensen met een beperking, waarop de stichting besloot het volledige bedrag voor de aanschaf van de vogelnestschommel ter beschikking te stellen.

Stichting Stipe NOF

Stichting Stipe NOF verleent al vele jaren financiële steun aan organisaties, zorgverleners en individuen die zich inzetten voor mensen met een beperking in Noordoost Friesland. Waar de stichting eerder met name steun bood aan mensen met een verstandelijke beperking biedt de stichting tegenwoordig steun aan een bredere doelgroep; zo kunnen aanvragers van financiële steun ook bij de stichting terecht voor hulp aan bijvoorbeeld mensen met dementie, mensen met autisme of mensen met een lichamelijke beperking. De steun is bedoeld ter bevordering van hun sociale vorming, zelfontplooiing en integratie binnen de samenleving. De stichting besluit twee keer per jaar welke aanvragen gehonoreerd kunnen worden. De eerstvolgende sluiting van de aanvragen is op 1 oktober.

Opening speeltuin

De komende tijd worden nog de puntjes op de I gezet in de speeltuin, maar desondanks heeft het bestuur besloten om de speeltuin op zaterdag 24 september in het kader van Burendag alvast feestelijk te openen voor kinderen uit Damwâld en buurtbewoners. Dit vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur.