Steps voor de Twine van Stichting Stipe NOF

Dokkum. Op donderdag 13 februari was de feestelijke overhandiging van nieuw buitenspeelmateriaal door Stichting Stipe Noordoost Friesland aan leerlingen van SBO de Twine.

De Pleincommissie van SBO de Twine is afgelopen jaren druk bezig geweest met het vernieuwen van het schoolplein. Voor de uitbreiding van het spelmateriaal werd een aanvraag ingediend bij Stichting Stipe. Het bestuur van deze stichting honoreerde de aanvraag en overhandigde op 13 februari twee steps, een bakfiets, strijdwagen en bobkart. Leerlingen en docenten zijn erg blij met dit nieuwe materiaal dat zowel voor spel, maar ook voor educatieve doeleinden wordt gebruikt. Zo zijn er op het plein een ‘snelweg’ en ‘parkeerplaatsen’ aangelegd.

Henny Jilderda, voorzitter van de stichting vertelt: ‘Stichting Stipe draagt een warm hart toe aan mensen met een verstandelijke beperking. De stichting wil met haar financiële steun de sociale vorming, zelfontplooiing en de integratie binnen de samenleving van mensen met een beperking bevorderen. Zo heeft de stichting afgelopen jaren donaties gedaan aan Zorgboerderij de Iik in Raard voor de aanschaf van een drumstel, aan Talant de Hammeren in Kollum voor de aanschaf van een grote handkar voor de wekelijks oud-papier ophaalroute en aan Thús by ús in Ferwert voor de aanschaf van skelters en voetbaldoeltjes.’

Het bestuur van Stichting Stipe nodigt mensen met een verstandelijke beperking en/of hun vertegenwoordigers van harte uit een kijkje te nemen op de website www.stipe-nof.nl om te zien of de stichting mogelijk iets voor hen kan betekenen. Op de site staat informatie waarvoor een aanvraag kan worden ingediend, waaraan de aanvraag moet voldoen en waar deze naar toe kan worden gestuurd. Nieuwe aanvragen zijn welkom!

Op de foto: Henny Jilderda en Wijnanda Wijngaarden-Sikkema van Stichting Stipe NOF samen met een aantal leerlingen van SBO de Twine en hun nieuwe buitenspeelmateriaal.